Dit zijn de 5 beste fietsbrillen (op sterkte) die je kan krijgen!

Wat is de beste fietsbril op sterkte?

In de fietswereld bestaan er meerdere super goede fietsbrillen. Het ligt er ook een beetje aan waar je hem voor gebruikt en wat je persoonlijke voorkeuren zijn (zoals met veel dingen ;). Wél hebben we hieronder een top 5 fietsbrillen gemaakt op basis van eigen ervaringen en meest verkochte producten. In deze top vijf hebben we de monturen beoordeeld op vijf aspecten, namelijk:

 • Mogelijkheden qua glazen
 • Pasvorm / Comfort
 • Prijs
 • Aantrekkelijkheid
 • Kwaliteit

Bekijk de inhoudsopgave hierboven om gemakkelijk door onze top 5 heen te scrollen!

1. Oakley Flak 2.0 XL OO9188

Dit is als je het ons vraagt de beste fietsbril op sterkte die te verkrijgen is in de markt. Nu moeten we wel toegeven dat het een nek aan nek strijd was met de nummer twee van deze lijst. We zullen de bovenstaande punten afgaan om uit te leggen waarom wij dit de nummer één vinden. Bestel op deze pagina de Oakley Flak 2.0 XL OO9188 op sterkte en bekijk welke opties jij allemaal kan toevoegen! Oakley bril op sterkte

Mogelijkheden qua glazen

De opties bij een Oakley op sterkte zijn het breedst van de gehele fietsmarkt. Je kan met dit montuur werkelijk waar alle kanten op. Denk hierbij aan contrastverbetering, gepolariseerd, combinatie hiervan en meekleurende glazen. Ook kan je zelfs kiezen tussen de originele Oakley glazen, of glazen van het huismerk die ook goed van kwaliteit zijn en iets prettiger geprijsd.

Pasvorm / Comfort

De Oakley Flak 2.0 XL scoort erg hoog als het gaat om pasvorm en comfort. Wij hebben nog nóóit meegemaakt dat de Oakley Flak geen comfortabele pasvorm bij iemand had. Dit model zit áltijd bij iedereen goed!

Prijs

Ook qua prijs is deze fietsbril op sterkte zeer aantrekkelijk. Hij is bij ons al te verkrijgen op sterkte vanaf 299,- dit komt omdat hij dus ook met huismerk glazen op sterkte te maken is. Dit is onder het gemiddelde van de fietsbrillen op sterkte markt.

Aantrekkelijkheid

Fietsers zijn toch vaak ijdeler dan op het eerste ogenblik gedacht. De Oakley Flak 2.0 XL komt wat ons betreft hier heel goed voor in aanmerking. Een strak montuur waarvan de montuur randen aan de onderkant weggesneden zijn.

Kwaliteit

Oakley staat bekend om haar innovatie en voortvarendheid. Dit resulteert vaak in een topkwaliteit die het merk op de markt brengt. Zo óok de Oakley Flak 2.0 XL OO9188. Dit montuur is super sterk, flexibel en enorm licht van gewicht. Dit komt omdat deze fietsbril is gemaakt van O_Matter®. Dit is een gepatenteerde technologie van Oakley. O_Matter® is een soort materiaal, dat altijd is gemaakt van de meest flexibele en duurzame soort nylon (kunststof) die er bestaat in de wereld. 

Bovendien is dit materiaal zweet resistent, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken of het montuur van je hoofd afglijdt.

 

2. Julbo Aerospeed J502

De Julbo Aerospeed J502 is de nummer twee van onze top 5. Zoals hierboven al benoemd een nek aan nek race met de nummer één. We leggen weer per punt uit wat onze bevindingen zijn! Bestel op deze pagina de Julbo Aerospeed J502 op sterkte.Julbo Aerospeed op sterkte

Mogelijkheden qua glazen

Deze fietsbril is op sterkte met één type glas te krijgen. Een iets minder groot keuzepalet dus. Het type glas dat je op sterkte kan krijgen is de Julbo Reactiv Performance. Julbo Reactiv is wél gelijk het beste glas dat van Julbo verkrijgbaar is. Dit verbetert namelijk jouw waarneembare contrast. Bovendien kleurt het mee met de hoeveelheid zonlicht, altijd de perfecte tint zonneglazen dus! De glazen van deze bril worden in het montuur gefreesd, zodat je dus geen clip-in glazen hebt! 

Meer weten over Julbo Reactiv glazen? In deze blog lees je alles wat je moet weten over Julbo Reactiv glazen.

Pasvorm / Comfort

De Aerospeed heeft een erg comfortabele pasvorm voor zowel mannen als vrouwen. Dit komt mede doordat de pootjes flexibel te buigen zijn naar de vormen van jouw hoofd. Bovendien heeft de Aerospeed aan de bovenkant geen montuur rand zitten. Als je dus voorover gebogen zit op je fiets kijk je niet tegen een montuur randje aan. Een super fijne feature!

Prijs

Qua prijs is de Aerospeed ietsjes duurder dan de Oakley Flak 2.0 XL. Dit komt omdat deze fietsbril alleen maar in de Julbo Reactiv glazen te verkrijgen zijn. Dit zijn zoals benoemd top kwaliteit glazen en daar zit een iets duurder prijskaartje aan. Hij is te verkrijgen vanaf 538,- compleet op sterkte. Dit is een gemiddelde prijs in de fietsbrillen op sterkte markt.

Aantrekkelijkheid

Deze fietsbril is qua aantrekkingskracht echt een paradepaardje. Wij ervaren in onze fysieke winkel dat veel wielrenners en mountainbikers direct worden aangetrokken door de schoonheid van dit montuur. Hij straalt snelheid uit en is mooi gestroomlijnd afgewerkt.

Kwaliteit

Vooropgesteld om even duidelijk te zijn: de kwaliteit van alle monturen in deze top 5 zijn goed. Daarom staan ze ook in de top 5. Maar wat de Julbo Aerospeed goed maakt is de kunststof materialen die gebruikt worden. Super sterk en ultra licht. En de pootjes kunnen gebogen worden naar jouw pasvorm. Bovendien zijn de glazen gemaakt van polycarbonaat. Dit is sterk en flexibel en breekt of versplintert niet.

3. Rudy Project Rydon

Het model Rydon van Rudy Project is onze nummer drie. Rudy Project is een iets minder groot merk dan Oakley, maar doet niet onder qua kwaliteit. Lees snel verder waarom dit de nummer drie is. Bestel op deze pagina de Rudy Project Rydon op sterkte.Rudy Project fietsbril op sterkte. Rudy Project Rydon

Mogelijkheden qua glazen

Deze fietsbril op sterkte is te verkrijgen in zowel originele Rudy Project glazen als huismerk glazen. Allebei hele goede glazen! De Originele Rudy Project glazen bieden je iets meer opties doordat je kan kiezen voor contrastverbetering. Deze ruime keuze maakt dit een goede fietsbril.

Pasvorm / Comfort

De Rydon is een sportmontuur die bij vele mensen erg goed aansluit rondom het hoofd. Het is geen lomp montuur. Hij zit mooi gestroomlijnd rond het gezicht. Een aanrader wat betreft de pasvorm voor zowel mannen als vrouwen.

Prijs

Doordat dit montuur met de huismerk glazen is te bestellen is hij al te verkrijgen vanaf 298,-. Een erg scherp bedrag voor een complete fietsbril op sterkte.

Aantrekkelijkheid

Onze ervaring leert dat veel fietsers dit een mooi montuur vinden om te dragen. Dit komt voornamelijk doordat de montuur randen aan de onderkant zijn weggesneden. Bovendien zit hij gestroomlijnd rondom je hoofd, ook dit ziet er mooi uit tijdens het fietsen.

Kwaliteit

Rudy Project maakt uitsluitend gebruik van goede materialen. Dit zorgt ervoor dat jouw fietsbril van dit merk erg sterk is zodat hij tegen een stootje kan. Ook is de bril lekker licht zodat hij fijn te dragen is tijdens het fietsen.

4. Julbo Outline J519

De nummer vier van de lijst. Wederom één van Julbo. Dit merk staat niet voor niets bekend om haar goede sportbrillen. Bestel op deze pagina de Julbo Outline J519 op sterkte.Julbo Outline op sterkte

Mogelijkheden qua glazen

Het voordeel dat de Outline heeft ten opzichte van de Aerospeed is dat dit montuur met alle soorten glazen op sterkte te maken is! Van huismerk tot aan Julbo glazen. En van contrastverbetering tot aan gepolariseerd. Dit geeft hem veel pluspunten.

Pasvorm / Comfort

Qua pasvorm zit deze bril goed om het hoofd. Wel vinden wij dat de hierboven genoemde monturen een betere pasvorm bieden. De Julbo Outline kan voor mensen met een wat kleiner gezicht net iets aan de grote kan zijn. Je zou het montuur even kunnen passen van te voren.

Prijs

De prijs van dit montuur is het scherpst van allemaal. Hij is al te verkrijgen vanaf 235,- compleet op sterkte. Eén van de scherpste prijzen in de markt voor een merk fietsbril op sterkte.

Aantrekkelijkheid

De aantrekkelijkheid wordt vaak hoog gewaardeerd door fietsers. Op basis van uiterlijk wordt deze veel tussen de andere Julbo monturen uitgepikt. Dit komt door de mooie uitgesneden glazen en het grote vierkante oppervlakte van de glazen.

Kwaliteit

Het montuur is gemaakt van zeer sterk en flexibel kunststof waardoor jij gerust op pad kan tijdens het fietsen. De glazen zijn gemaakt van polycarbonaat. Een zeer sterk en licht materiaal dat niet te breken is.

5. Oakley Jawbreaker OO9290

De Oakley Jawbreaker OO9290 is een klassieker als het gaat om fietsbrillen. Het montuur is al voor lange tijd super populair. Hierdoor staat hij ook in onze top 5! Lees hieronder waarom hij deze plek heeft bemachtigd. Bestel op deze pagina de Oakley Jawbreaker OO9290 op sterkte.Oakley fietsbrillen op sterkte

Mogelijkheden qua glazen

De mogelijkheden van de Jawbreaker zijn niet heel erg groot. Dit montuur is alleen met originele Oakley glazen te krijgen in twee opties: standaard zonneglas of gepolariseerd. Bovendien is hij ook niet multifocaal te verkrijgen, alleen enkelvoudig. Wel worden deze glazen mooi in het montuur gefreesd zodat je dus geen clip-in glazen hebt!

Pasvorm / Comfort

De pasvorm en het comfort van deze fietsbril is steengoed. Het is een lekkere grote bril die goede dekking en bescherming aan de ogen biedt. Ook zit het montuur voor vrijwel iedereen lekker strak en compact rondom het hoofd. Ideaal voor tijdens het fietsen.

Prijs

Doordat dit montuur alleen met originele Oakley glazen te krijgen is ligt de vanafprijs ietsjes hoger. Dit zijn top kwaliteit glazen en daar is de prijs wat hoger van. Hij is te verkrijgen vanaf 419,-.

Aantrekkelijkheid

Door zijn uitstraling als een skibril is deze fietsbril momenteel super populair. We zien dat het de afgelopen jaren echt de trend is om dit soort monturen te gebruiken voor het fietsen.

Kwaliteit

Ook de Jawbreaker is gemaakt van O_Matter® materiaal, zoals bij de Oakley Flak 2.0 XL reeds beschreven. Dit is gepatenteerd materiaal van Oakley, het is de meest hoogwaardige vorm van nylon (kunststof) dat verkrijgbaar is. In deze blog lees je een uitgebreide uitleg over O_Matter®.

cartmenuarrow-left
0
  0
  Mijn winkelwagen
  Je winkelwagen is momenteel leeg
   Calculate Shipping