Wat is Oakley PRIZM technologie? En welke kwaliteit biedt een Oakley zonnebril?

Wat is Oakley PRIZM technologie?

Oakley PRIZM is een benaming voor een technologie van contrast versterkende lenzen. In 2014 heeft Oakley de PRIZM lenzen voor het eerst gelanceerd na vele studies en ontwikkeling van ruim 10 jaar tijd. PRIZM is ontwikkeld om kleuren en contrasten te versterken zodat je meer details kan waarnemen. De glazen filteren de doffe kleuren en laten enkel de sterke kleuren door. Dit creëert een perfect contrast, waardoor je meer details kan waarnemen en betere diepte kan zien.

Bekijk aanbod Oakley's op sterkte mét PRIZM

 

Oakley fietsbril op sterkte

Wat zijn de Oakley PRIZM voordelen?

Het doel van Oakley is om jou als sporter meer vertrouwen te geven in welke omgeving dan ook. Binnen de Oakley PRIZM technologie zit er ook verschil in de kleur. Elke specifieke PRIZM kleur is ontwikkeld voor een bepaalde sport, activiteit of omgeving. Dit komt doordat de lenzen reageren op bepaalde kleuren licht. Bijvoorbeeld: watersport PRIZM glazen reageren goed op blauwe kleuren. Hierdoor zal je contrastverbetering het best tot zijn recht komen op het water. Daarnaast zit er ook verschil in de lichtdoorlaatbaarheid. Hoog in de bergen moet het glas donkerder zijn dan diep in de bossen tijdens het mountainbiken. Als je verder omlaag scrollt hebben we de meest populaire PRIZM sport glazen uitgelicht. In onderstaande afbeelding zie je het verschil tussen geen (links) en wel (rechts) PRIZM glazen

Wat is Oakley PRIZM. Oakley PRIZM voorbeeld.

 

Welke kwaliteit biedt een Oakley zonnebril/ fietsbril?

Oakley PRIZM, O_Matter, Plutonite... Oakley gebruikt enorm veel verschillende namen bij haar sportbrillen. Maar wat betekenen al deze namen nou? Geen paniek, wij hebben ze uitgezocht en overzichtelijk op een rijtje gezet. Een korte introductie: Oakley is in 1975 opgericht en is al jaren lang marktleider op het gebied van sportbrillen. Ze hebben enorm veel geïnvesteerd om de best mogelijke monturen en glazen voor de sportindustrie te produceren. Hiervoor hebben ze dan ook diverse patenten afgesloten. Een voorbeeld hiervan zijn de Oakley PRIZM glazen. Maar wat is dit? Dat lees je als je iets naar beneden scrollt!

Bovendien heeft Oakley veel onderzoek gedaan naar het materiaal voor in de lenzen. Ze kwamen erachter dat Plutonite het meest geschikte materiaal is voor het maken van sportbrillen. Omdat dit zo succesvol bleek te zijn hebben ze ook deze technologie gelijk gepatenteerd. Wij bieden de originele Oakley glazen op sterkte (dus met PRIZM!) aan, iets wat je niet vaak ziet als je een Oakley op sterkte koopt. Lees snel verder wat de Oakley glazen jou allemaal kunnen bieden!

Oakley fietsbril. Oakley wielersport

 

Oakley PRIZM op sterkte

Oakley biedt dus een geweldige kwaliteit voor sporters maar ook voor dagelijks gebruik vinden gebruikers de Oakley PRIZM glazen heerlijk. Maar kunnen deze Oakley glazen dan ook op sterkte? Het antwoord is ja, Oakley PRIZM glazen kunnen op sterkte. Net zoals andere glastypes die Oakley biedt, denk aan: meekleurende glazen of gepolariseerd. Echter, deze Oakley PRIZM glazen op sterkte zijn niet overal even eenvoudig te verkrijgen. Bij ketens zijn de originele glazen sowieso niet te krijgen. Ook niet alle zelfstandige opticiens bieden ze aan. Wij bieden onze klanten de keuzen voor originele Oakley glazen (met PRIZM) op sterkte of private label glazen. Oakley PRIZM glazen zijn te verkrijgen in enkelvoudige sterkte en multifocaal. Zo kan jij genieten van alle voordelen, ook al heb je correctiesterkte nodig!

Bekijk aanbod Oakley's op sterkte mét PRIZM

Waarom Oakley PRIZM technologie?

Waarom zou je voor de Oakley PRIZM technologie gaan? Zoals in deze blog beschreven weet je nu wat de PRIZM glazen voor jou betekenen. De reden om hier voor te kiezen is omdat je als sporter meer vertrouwen krijgt in de omgeving waarin jij je bevindt. De PRIZM technologie zorgt ervoor dat jij de omgeving beter en sneller kan scannen. Je kan meer diepte zien en meer details waarnemen. Hierdoor kan jij het maximale uit jouw sport halen! Ook voor de dagelijks gebruiker biedt Oakley veel voordelen. Je ogen krijgen meer rust doordat ze contrasten beter waarnemen. Je krijgt een heerlijk zicht in de omgeving waar jij je bevindt.

Welke PRIZM glazen zijn er?

Vooropgesteld zijn er nog veel meer Oakley PRIZM glazen, maar in onderstaande opsomming hebben wij de meest populaire voor je uiteengezet. We hebben ze verdeeld in de mate van donkerheid. Dit wordt ook wel uitgedrukt in een categorie. Van bewolkt tot een gemiddelde zon naar glazen die geschikt zijn voor een hele sterke zon. Lees snel verder!

Categorie 2: bewolkt tot gemiddelde zon

PRIZM Road

Oakley PRIZM Road

De PRIZM Road is een van de best verkochte lenzen. Hij heeft een lichtdoorlaatbaarheid (20%). Deze lens is erg fijn op zonnige tot half zonnige dagen. De PRIZM Road wordt dan ook veel gebruikt in de wielersport, maar ook tijdens het autorijden is dit een erg fijne lens.

 • Geschikt voor:                       Wielersport
 • Contrastverbetering:            Kleuren die veel voorkomen op de weg (Road)
 • Lichtdoorlaatbaarheid:          20%
PRIZM Trail

Oakley PRIZM Trail

 • Geschikt voor:                        Mountainbiken / hardlopen (bosrijke gebieden)
 •  Contrastverbetering:           Kleuren die veel in de bossen voorkomen (Groen, bruin, gravel en dirt tinten).
 • Lichtdoorlaatbaarheid:        36%
PRIZM Dark Golf

Oakley PRIZM Dark Golf

 • Geschikt voor:                       Golfen (middelmatige tot sterke zon)
 • Contrastverbetering:           Groen tinten. Laat je de bal beter zien op de golfbaan
 • Lichtdoorlaatbaarheid:       22%

 

Categorie 3: zonnige dag

PRIZM Road Jade

Oakley PRIZM Road Jade

 • Geschikt voor:                      Wielersport (sterke zonnige dagen)
 • Contrastverbetering:           Kleuren die voorkomen op de weg (asfalt / grijs tinten)
 • Lichtdoorlaatbaarheid:       15%
PRIZM Field

Oakley PRIZM Field

 • Geschikt voor:                      Veldsporten- /activiteiten
 • Contrastverbetering:           Kleuren in het veld, bijvoorbeeld bij honkbal, hockey
 • Lichtdoorlaatbaarheid:       15%
PRIZM Tungsten Polarized

Oakley PRIZM Tungsten

 • Geschikt voor:                       Dagelijks gebruik
 • Contrastverbetering:            Reageert op all-round kleuren.
 • Lichtdoorlaatbaarheid:        14%
 • Gepolariseerd:                       Elimineert hinderlijke schittering
PRIZM Deep Water Polarized

Oakley PRIZM Deep Water

 • Geschikt voor:                        Wateractiviteiten / berg activiteiten.
 • Contrastverbetering:            Reageert op goed op blauwe kleuren.
 • Lichtdoorlaatbaarheid:        12%
 • Gepolariseerd:                       Elimineert hinderlijke schittering
PRIZM Black

Oakley PRIZM Black

 • Geschikt voor:                        Alledaags gebruik (intense zon)
 • Contrastversterking:             All-round verbetering
 • Lichtdoorlaatbaarheid:        11%

 

 

Oakley Iridium glazen

Naast de standaard zonneglazen biedt Oakley ook een Iridium variant aan. Iridium houdt in dat er een spiegelcoating over het glas heen zit. Dit ziet er niet alleen gaaf uit, het biedt ook meer bescherming tegen schadelijke UV-straling. Bovendien heeft het ook een filterende werking en houdt dus meer zonlicht tegen. De Solid glazen zijn ‘gewoon’ standaard zonneglazen van Oakley, zonder spiegelcoating dus. Uiteraard bieden ook deze glazen optimale bescherming tegen schadelijke UV-straling!

 

Wat is Oakley Plutonite?

Plutonite is optisch gezien de meest zuivere vorm van polycarbonaat. Polycarbonaat is een materiaal dat vandaag de dag in bijna elke andere sportbril wordt gebruikt. Plutonite is kwalitatief gezien het beste deel hiervan en zorgt voor nog helderder zicht. Bovendien is Plutonite enorm impactbestendig, ze voldoen zelfs aan de ANSI-norm (America National Standards Institute). Dit houdt in dat het glas onder extreme omstandigheden nog steeds niet breekt of uit het montuur springt.

Ter voorbeeld: één van de testen van de ANSI is het afvuren van een stalen kogeltje op de lens. Deze test moet de lens onder andere doorstaan. Tot slot zit de UV filter in de kern van de lens verwerkt en filter 100% van het UV licht. Bij minder kwalitatieve lenzen wordt er een laagje aan de buitenkant van de lens aangebracht.

Wat is Oakley O_Matter?

O_Matter is een gepatenteerde technologie van Oakley. Het is een benaming voor het materiaal van een montuur. Zodra het montuur deze benaming krijgt dat is het gemaakt van de meest flexibele en duurzame soort nylon. Bovendien is het zweet resistent en ultra licht van gewicht. Nylon is een plastic materiaal dat erg sterk en licht van gewicht is. Oakley heeft hier haar eigen bewerkingen aan toegevoegd waardoor dit het beste materiaal is voor de sportbrillenmarkt.

Transitions Gen8

Oakley biedt ook meekleurende lenzen aan. Dit doen ze in samenwerking met de fabrikant Transitions Optical. Deze lenzen kleuren mee met de hoeveelheid zon. Bij veel zon worden deze lenzen donkerder en bij weinig zon worden de lenzen lichter. Zodra er helemaal geen zon is worden de lenzen volledig helder.

Deze lenzen worden erg veel gebruikt bij fiets- en bergsporten. Als je bijvoorbeeld in de bossen aan het fietsen bent is er niet altijd een constante hoeveelheid zonlicht. Hier kunnen de Transitions Gen8 een ideale oplossing voor zijn. Ditzelfde geldt voor in de bergen, op sommige plekken weerkaatst de zon feller in de sneeuw of zijn er schaduw plekken. Hier ben je dan op voorbereid.

Let op: de standaard Transitions Gen8 glazen werken niet in alle hedendaagse auto’s. Dit komt omdat hier vaak een UV-filter in de ruiten zit. Wil je meekleurende glazen die ook in de auto werken? Vraag dan bij onze opticiens naar de Transition XtrActive glazen.

 

Clear lens

Tot slot biedt Oakley ook haar originele glazen in een clear lens-versie aan. Dit zijn ‘gewoon’ heldere glazen, zonder een donkere tint dus. Hiermee probeert Oakley wederom de sporters aan te spreken. Ze doelen hier voornamelijk op indoor sporter die wel het montuur willen hebben, maar niet de donkere glazen nodig hebben. Bijvoorbeeld bij squashen of schaatsen kan het erg fijn zijn dat het montuur strak om je hoofd zit maar heb je geen donkere glazen nodig.

Heeft een Oakley zonnebril altijd PRIZM lenzen?

Nee, een Oakley zonnebril heeft niet altijd PRIZM lenzen. Maar in de meeste zonnebrillen van Oakley zit wel standaard PRIZM glas.
Het is namelijk zo dat Oakley steeds meer haar PRIZM glazen op de voorgrond wil zetten. Je kan dus ook nog zonnebrillen zonder PRIZM technologie kopen, maar in de meeste zonnebrillen zit standaard PRIZM.

Bij een zonnebril op sterkte werkt het net even iets anders. Hier kan je zelf kiezen per montuur of je PRIZM glazen wil of niet. Je kan hem dus zelf samenstellen. Bekijk ons assortiment voor de mogelijkheden!

Waarom kiezen voor Oakley PRIZM?

De reden dat mensen kiezen voor Oakley PRIZM is omdat het ze veel kijk kijkgenot geeft. PRIZM glazen zorgen ervoor dat jij beter contrast waarneemt. Je ziet meer details, en diepte beter! Dit is erg handig als jij met hoge snelheden aan het sporten bent, zodat je in één oogopslag een goede scan kan maken.
Bovendien krijgen je ogen meer rust doordat ze met deze glazen lekker kunnen ontspannen.

Kan je Oakley PRIZM op sterkte kopen?

Jazeker! Oakley PRIZM glazen kan je 'gewoon' op sterkte kopen. Wij (www.zonnebrillenopsterkte.nl) zijn hier zelfs in gespecialiseerd. Let wel goed op als je een Oakley op sterkte gaat aanschaffen. Want op veel plekken kan je ook niet de originele Oakley glazen (inclusief PRIZM) op sterkte krijgen.

Bekijk ons ruime Oakley assortiment om de mogelijkheden te zien. Wil je graag wat advies? Dan staan onze opticiens klaar!

cartmenuarrow-left
0
  0
  Mijn winkelwagen
  Je winkelwagen is momenteel leeg
   Calculate Shipping