Dit is waarom Serengeti zonnebrillen van zulke hoge kwaliteit zijn

Waarom is Serengeti zo populair?

Serengeti zonnebrillen zijn vooral zo populair geworden doordat ze enorm veel geïnvesteerd hebben in de technologie van haar brilglazen. Bij Serengeti staat innovatie hoog in het vaandel en dat zie je terug in het eind product. Ze worden geroemd om haar top kwaliteit glazen. Daarnaast zijn Serengeti zonnebrillen ook nog eens erg aantrekkelijk qua design, deze zonnebrillen zijn populair onder veel mensen. Wij zien vaak dat Serengeti dragers niet meer anders willen.

Bekijk aanbod Serengeti zonnebrillen

Bekijk aanbod Serengeti zonnebrillen op sterkte

 

Waarom zijn de Serengeti glazen zo goed?

Serengeti glazen zijn zo goed omdat ze als enige merk ter wereld een 3-in-1 glastechnologie hebben. Ze hebben een photocromic technologie, spectral control en polarisatietechnologie in één. Deze drie glastechnologieën bij elkaar zijn uniek en geven de gebruiker een ultieme ervaring.

 

De 3-in1 glastechnologie van Serengeti is als volgt opgebouwd.

 

Photochromic technologie:

Dit houdt eigenlijk in dat de glazen precies voldoende licht doorlaten op elk gegeven moment en bij alle soorten weeromstandigheden. Dit komt doordat het glas reageert op de hoeveelheid UV-straling. Hoe meer UV-straling hoe donkerder hij wordt. Zodra er minder zonlicht is wordt het glas wat lichter. Dit zorgt ervoor dat jouw ogen precies de hoeveelheid licht krijgen die ze nodig hebben. Serengeti zonnebril

De gebruiker zal dit merken in het comfort van het kijken. De ogen kunnen meer ontspannen en hoeven minder te knijpen bij veel licht. Dit draagt bij aan minder vermoeide ogen.

Deze technologie is molecuul ingevoerd in elke Serengeti lens.

 

‘Spectral control’:

Deze technologie zorgt ervoor dat kleuren en contrasten versterkt worden. Dit komt doordat de Serengeti glazen onderscheid maken tussen de kleuren rood, groen en geel. De glazen zijn zo ontwikkeld dat jij meer diepte en betere kleurcontrasten kan zien. Dit creëert een adembenemende weerspiegeling van de omgeving.

Als tweede filteren deze glazen 95% van het blauwlicht. Blauwlicht voor een gedeelte nodig voor onze biologische klok, aan de andere kant is blauwlicht schadelijk voor onze ogen. Ook zorgt het blauwlicht voor het ouder worden van de ogen. De Serengeti glazen beschermen dus ook tegen het ouder worden van je ogen.

 

Gepolariseerd

De Serengeti glazen zorgen ervoor dat ze alle vier de soorten schittering voor jou kunnen weghalen. Serengeti verdeeld de vier soorten schittering als volgt: afleidend, onprettig, hinderend en verblindend. Serengeti claimt dat zij 99,9% van de schittering weghalen van de vier bovengenoemde categorieën met haar gepolariseerde glazen.

Hierdoor kan jij als gebruiker prettig deelnemen in het verkeer. Denk maar bijvoorbeeld aan het stoplicht dat je niet ziet bij een laag hangende zon, of felle schittering op een nat wegdek. Ook bij activiteiten op het water is dit erg fijn.

Tot slot bieden deze glazen absolute helderheid. Dit komt doordat de details beter zichtbaar zijn die de schittering anders verborgen zou hebben gehouden.

 

Het rest mij alleen nog te melden dat sommige Serengeti glazen ook in een niet-gepolariseerde variant te verkrijgen zijn. Dit is erg handig voor piloten, omdat zij vanuit hun beroep geen gepolariseerde glazen mogen gebruiken tijdens het vliegen.

Verschillende type glazen en kleuren

Het is belangrijk om te weten dat alle type glazen mee kleuren de hoeveelheid Uv-straling, ook als het type glas maar één categorie heeft. Het kan dus zijn dat één categorie verschillende hoeveelheden lichtdoorlaatbaarheid heeft. Het glas heeft een donkere tint en een lichte tint, dit wordt bepaald op basis van de hoeveelheid zon.

 

Serengeti Drivers categorie 2 - 3

Gelanceerd in 1985. De klassieker van Serengeti. Deze amberkleurige lens versterkt op natuurlijke wijze contrast en definitie.

 • Wanneer gebruiken:                        Bewolkt tot gemiddelde zon
 • Ideaal voor:                                       Autorijden & dagelijks gebruik
 • Categorie 2:                                       19% lichtdoorlaatbaarheid
 • Categorie 3:                                       11% lichtdoorlaatbaarheid

 

555nm categorie 3 - 3

Deze Serengeti glazen zitten in het centrum van het zichtbare kleurenspectrum van het licht, precies op de grens van groen en geel. Dit is wat voor het menselijk oog het beste waarneembaar is. Bij weinig licht laat deze lens meer groen en geel licht door, waardoor de ogen meer kunnen ontspannen.

 • Wanneer gebruiken:                       Intense zonnige dagen
 • Ideaal voor:                                      Autorijden, dagelijks gebruik & wateractiviteiten
 • Categorie 3 (licht):                          15% lichtdoorlaatbaarheid
 • Categorie 3 (donker):                     9% lichtdoorlaatbaarheid

 

 

555nm Blue categorie 2 – 3

Een variatie op bovenstaande 555nm. Bij dit glas is een blauwe spiegelcoating toegevoegd die nog meer schittering reflecteert en het contrast nog meer verbetert.

 • Wanneer gebruiken:                     Bewolkte tot zonnige dagen
 • Ideaal voor:                                     Wateractiviteiten & dagelijks gebruik
 • Categorie 2:                                     25% lichtdoorlaatbaarheid
 • Categorie 3:                                     16% lichtdoorlaatbaarheid

 

Drivers Gold categorie 3 - 3

Deze Serengeti glazen hebben alle voordelen die de Drivers lens ook heeft. Het verschil is dat hier een extra goude spiegelcoating is toegevoegd. Dit ziet er niet alleen heel stoer uit, het is ook een extra laagje bescherming.

 • Wanneer gebruiken:                     Intense zonnige dagen
 • Ideaal voor:                                     Autorijden & dagelijks gebruik
 • Categorie 3 (licht):                        16% lichtdoorlaatbaarheid
 • Categorie 3 (donker):                   10% lichtdoorlaatbaarheid

 

Drivers Gradient categorie 2 – 3

Dit glas heeft een gradient verloop erin zitten, ook wel degradé genoemd. Dit glas is donkerder aan de bovenkant en aan de onderkant lichter.

 • Wanneer gebruiken:                    Bewolkte tot zonnige dagen
 • Ideaal voor:                                   Autorijden & dagelijks gebruik
 • Categorie 2:                                   22% lichtdoorlaatbaarheid
 • Categorie 3:                                   13% lichtdoorlaatbaarheid

 

Sedona categorie 3

Een rose gekleurde lens die er voor zorgt dat contrasten beter waarneembaar zijn. Deze lens bevat een zilveren spiegelcoating. Daarnaast voorziet deze lens in ultieme helderheid en biedt een uitstekende scherpte definitie, terwijl de schittering wordt weggehaald.

 • Wanneer gebruiken:                    Intense zonnige dagen
 • Ideaal voor:                                   Bergactiviteiten & wateractiviteiten
 • Categorie 3 (licht):                      16% lichtdoorlaatbaarheid
 • Categorie 3 (donker):                 9% lichtdoorlaatbaarheid

 

Sedona Bi Mirror categorie 3

Dit type glas heeft aan de boven- en onderkant een spiegelcoating. Het midden is ‘normaal’ zonneglas. Dit zorgt ervoor dat je ogen aan de boven- en onderkant goed beschermd zijn. In het midden produceert het een geweldige helderheid voor je ogen. Door deze techniek van beschermen kunnen je ogen details nog scherper zien.

 • Wanneer gebruiken:                  Intense zonnige dagen
 • Ideaal voor:                                 Bergsport & watersport
 • Categorie 3 (licht):                     16% lichtdoorlaatbaarheid
 • Categorie 3 (donker):                10% lichtdoorlaatbaarheid

 

Bekijk aanbod Serengeti zonnebrillen

Bekijk aanbod Serengeti zonnebrillen op sterkte

 

Waar zijn Serengeti glazen van gemaakt?

Ik hoor je al denken: als je zo’n befaamde techniek hebt, waar zijn die glazen dan van gemaakt?

De Serengeti glazen zijn gemaakt van borosilicaat mineraalglas. Borosilicaatglas is een hardglas dat erg goed bestendig is tegen hoge temperaturen. Dit type glas heeft een langere levensduur dan ‘normaal’ glas. Door dit borosilicaatglas zijn de Serengeti glazen 20% lichter en dunner dan andere brilglazen. Ook krast of breekt het veel minder snel omdat het glas zo sterk is.

Tot slot is er een anti-reflectiecoating aan de achterkant van de lens aangebracht om het verstrooide licht dat een voor een schittering zorgt te blokken. Elk paar photochromic glazen gaat door een speciale waterstof gestookte over heen. Dit activeert de Spectral Control technologie. De over wordt verhit tot verschillende temperaturen, hierdoor wordt de tint van de lens bepaald.

 

 

Materiaal van het montuur

Serengeti zonnebrillen zijn altijd gemaakt van één van de volgende drie materialen: nylon TR90, acetaat of metaal. In sommige gevallen komt het voor dat monturen een combinatie bevatten van één van deze materialen.

Nylon TR90

Serengeti maakt uitsluitend gebruik van de hoogste kwaliteit nylon TR90 voor een uitstekende duurzaamheid. Dit materiaal is ultra licht, maar toch enorm sterk. Bovendien is het zeer flexibel en erg comfortabel te dragen. De brildrager zal dit montuur niet voelen op zijn gezicht.

Acetaat

Dit is een half synthetische stof. De basisstof van acetaat is cellulose (een plataardige stof). Ook kan acetaat worden gemaakt van resten van de katoenplant, Serengeti heeft er voor gekozen om volledig katoen neutraal te werken. Acetaat is erg gemakkelijk te bewerken, hierdoor is het ideaal om brillen op maat te maken.

Metaal

De monturen die ze met metalen materiaal aanbieden zijn uiterst dun en zeer licht van gewicht. Serengeti maakt ze met de hand om ultieme comfort te bieden. Daarnaast bieden metalen monturen een enorm voordeel doordat ze sterk zijn en schokbestendig zijn. De metalen monturen worden in veel verschillende kleuren aan.

 

Serengeti zonnebril op sterkte

Serengeti is met haar zonnebrillen één van de voorlopers in de markt. Het aanbod van haar eigen merk glazen op sterkte sluit hier dan ook op aan. Vooropgesteld zijn er in de zonnebrillen op sterkte markt nog niet veel merken die haar eigen glazen op sterkte kunnen maken. Tot nu toe zijn het de voornamelijk de grote merken zoals: Ray-Ban, Oakley, Julbo, Adidas en dus Serengeti.

Serengeti neemt hier ook nog eens een leidende rol in. Waar sommige merken worstelen met het sterkte bereik van de glazen laten ze met de Serengeti op sterkte zien dat zij hier geen problemen mee hebben. Serengeti kan haar eigen merk glazen aanbieden in een sterktebereik van +4.00 t/m -7.00. Dit zegt je misschien nog niks, daarom een voorbeeld: met dit sterktebereik claimt Serengeti te voldoen aan ruim 95% van de zonnebrillen op sterkte dragers.

Heb je vragen over een zonnebril op sterkte? Onze opticiens adviseren graag!

 

Geavanceerde software

Tot slot maakt Serengeti gebruik van een zeer geavanceerd software systeem om haar in de glazen in haar zonnebrillen op sterkte zo dun mogelijk te maken. Ook hier laat Serengeti haar innovatieve technologie weer eens zien.

Dit software systeem heet VarioDrive. Ik zal je de details besparen, maar eenvoudig gezegd berekent dit programma alle waardes om het glas zo dun mogelijk te krijgen. Hierbij houdt de software rekening met: het type glas, de benodigde sterkte en het de vorm van het montuur. Alles om er voor te zorgen dat de eindgebruiker optimaal kan genieten van haar zonnebril op sterkte.

Ontvang €10,- Korting

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting op je eerste bestelling. Je ontvangt de kortingscode in de mail.

© 2022 Zonnebrillenopsterkte.nl - Alle rechten voorbehouden

cartmenuarrow-left
0
0
Jouw winkelwagen
Je winkelwagen is momenteel leeg
Calculate Shipping